if 6 was 9 - Evren Tekinoktay

August 12, 2019

if 6 was 9

by Evren Tekinoktay

 
Fernisering d. 29. august kl. 18.00.
Collaborations by Tania and Thomas Asbæk
Store Kongensgade 118

 

"Kunst projektet inspireret af Jimmi Hendrix sang "if 6 was 9" skaber et udtryk om forskelle i visuelle ligheder hvor tilfredsheden undersøgt i naturens fundament" Savas Karakaplan

 

organiseret af 

Collaborations by Tania and Thomas Asbæk

Asbæk Art Consulting er kunstrådgivere og hjælper dig med at finde fornuftig vej gennem den jungle af kunstnere, værker og gallerier, der udgør Samtidskunstscenen.

 

""Now if 6 turned out to be 9 - I don't mind, I don't mind…


Sådan sang Jimi Hendrix for mange år siden. Han mente vist, at samfundet kunne beslutte hvad som helst, men han ville gå sine egne veje. I sin ide om ”samfundet” inkluderede Jimi både Gud og Hippierne, så der var virkelig tale om en selvstændighedserklæring. Jimi var sgu ligeglad.

Så når Evren Tekinoktay bruger denne titel, er det naturligvis fordi, at hun er et udpræget selvstændigt væsen. Men hun er meget bevidst om alle de andre, og mere inkluderende fortolkningsmuligheder som titlen: ”if 6 was 9” indeholder. Faktisk kan man sige, at Evren er alt andet end ligeglad, og det er derfor går hun sine egne veje – og hun inviterer os med.

Vi er inviteret med, så vi kan forholde os til, 6 og 9 som to konkrete angivelser for værdi, hvor den ene er større end den anden, men hvor det materielle hierarki pludselig skifter.

Vi er inviteret med, så vi kan hengive os til ideen om 6 og 9, som aktører i en seksuel/erotisk situation, hvem giver, og hvem tager, og om alting ikke bare er total Ying og Yang.

Vi er naturligvis også inviteret med, så vi kan filosofere over det potentiale, der ligger i enhver begivenheds omvendte mulighed. Potentialet af livet på hovedet, eller glæden ved bare at give den gas i dansen om egen akse.

Der er helt vildt mange forestillinger og fortolkninger omkring, ”if 6 was 9”, der er du og jeg og alle os, omdrejningspunktet for fortællingen, men det gør os jo ikke til verdens centrum. Vi er jo reelt bare stiftere i livets store collage.

Og det er sådan Evren ser livet.


Kærlige hilsner fra
Evren, Thomas og Tania""

Tags: music photography review live concert

Please reload

nyheder

ENGAGE af-LYST med Søren Huss og Pernille Rosendahl

August 8, 2020

1/10
Please reload

Seneste indlæg

July 6, 2020

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© all rights reserved 2015 by Savas Karakaplan Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr