Heavy metal legender på gimle

March 11, 2019

U.D.O - Steelfactory Tour 2019
+ Special Guest: REECE + Support: RED PARTIZAN
GIMLE, Roskilde - Tirsdag den 5. marts 2019
foto: Ulrik RIBER 


Et fornemt besøg af hele 2 legender fra ACCEPT på en regnvåd tirsdag aften i Roskilde kunne være overskriften, og jeg skal love for at d'herrer Udo Dirkschneider og David Reece gav fuld valuta for pengene til de fremmødte.


RED PARTIZAN
Først var det dog Tysk Serbiske Red Partizan, der skulle varme Gimle op til fest. Jeg havde intet hørt med dem inden koncerten, så det var op til hegnet med armene over kors og blot vente på at blive imponeret.
Red Partizan er et rimeligt nyt band med deres første plade ude og et overraskende friskt pust at have en kvindelig korsanger med på scenen. Jeg frygtede lidt, at det ville blive en Nightwish wannabe, men Red Partizan forstod at bruge hende rigtig godt i omkvæd og fælles sang med Forsangeren Red.
Red Partizan spiller en god gang Heavy Metal uden de store armbevægelser, men det en var positiv overraskelse som er værd at tjekke ud, når deres CD bliver udgivet. Red Partizan henter inspiration fra bedstefædrenes historier fra 2. verdenskrig på mission som jugoslavisk partisan. Især numre som "Wanted Dead or alive" og "Russian Roulette" fra CDn "Rebels and Partizans" svingede ganske godt.

----"

REECE
David Reece er tidligere vokalist i Accept og udgav CDen "Eat The Heat" med bandet i 1989. Den blev dog ikke til det helt store hit og deres veje skiltes hurtigt igen. "Eat The Heat" står heller ikke i min bog som et mesterværk - men med et andet navn end Accept -og de hermed forbundne forventninger- ville det være en ganske hæderligt Heavy Metal CD.
Nok om det. Tilbage til aftenens andet band: Reece.
Reece som band kendte jeg heller ikke ret meget til, men ud fra salg af T-shirts og glæden hos publikum var jeg en af de ganske få, der endnu ikke havde stifte bekendtskab med ham. David Reece, der har danske Martin J. Andersen fra Mountain Of Power med på guitar og backing vocals, er i disse dage aktuel med det anmelderroste album ”Resilient Heart”, der udkom i november 2018, og der var her hoveddelen af aftenens sæt kom fra samt 4 numre fra Accept-tiden. Da jeg ikke rigtig kender Reeces egne numre, er det svært at skrive om dem, men generelt spillede David Reece en ganske fin koncept med go spilleglæde og Heavy Metal á la Deep Purple uden - dog for meget sammenligning og sjove anekdoter mellem numrene - bl.a. om hans første møde med Udo Dirkschneider.

Setlist:
D-Train
Any Time at All
Karma
Two Coins and a Dead Man
Generation Clash
Perfect Apocalypse
X-T-C
Live Before You Die
What About Yesterday
Hellhammer

----

U.D.O
Gode gamle Udo Dirkschneider var tilbage i Danmark igen. Efter et par koncerter med Accept sange under navnet Dirkschneider er det atter tid til U.D.O., og hvor var det fedt endelig af hører Udos solo sange igen efter så land tid. U.D.O. viste ingen nåde og lagde hårdt ud med "Tongue Reaper" fra den nyeste cd "Steelfactory" Herfra blev der serveret hit på hit. Hele 20 numre fik vi - og det kan man ikke klage over. Jo, måske er det lige i overkanten på en tirsdag og med 2 support bands og t tog til København, der kører, så man misser de sidste 4 numre, men det er jo ikke U.D.D.s skyld. Måske en sådan koncert kunne starte 30 minutter tidligere? Men hvor var det en fornøjelse at høre de sange som "24/7" og "Timebomb" igen, og selv balladen "In the Heat of the Night" fra den nye CD virkede rigtig fint med den gode lyd.
Som altid stod Hr. Dirkschneider i røg og damp på scenen, men han humpede rundt med en krykke, så der er ikke meget spræl i ham - men det er efterhånden også ved at være en del år siden, der var det, hvis der nogensinde har været det, men manden kan synge og skrive sange, så englene kun kan klappe i hænderne. Roskilde var eneste stop i Danmark i denne omgang. Vi kan kun håbe på et snarligt gensyn.

Setlist:
Tongue Reaper
Make the Move
24/7
Mastercutor
A Cry of a Nation
Metal Machine
Independence Day
In the Heat of the Night
Vendetta
Rising High
In the Darkness
I Gave As Good AS I Get
Timebomb
Hungry and Angry
Heart of Gold
One Heart One Soul
Holy
Animal House
Man and Machine
They Want War 

 

 

 

Tags: music photography review live concert

Please reload

nyheder

ENGAGE af-LYST med Søren Huss og Pernille Rosendahl

August 8, 2020

1/10
Please reload

Seneste indlæg

July 6, 2020

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© all rights reserved 2015 by Savas Karakaplan Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr