RETURN TO ROOTS

December 5, 2016

Mandag den 5. december Pumpehuset

 

Cavalera Conspiracy: Det er aggressivt, det er tungt, det er samfunds-kritisk, det er en perfekt eksplosiv cocktail af lyd.

 

  

I anledning af at Sepulturas metalklassikker, albummet ”Roots”, fylder 20 år, er brødrene Cavalera på tour i Europa med ”Return to Roots”. I mandags besøgte de København og den for længst udsolgte koncert i Pumpehuset står for mig som en af de bedste i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De brasilianske brødre Max & Igor Cavalera startede Sepultura tilbage i 1984, og har siden da vundet plads som et af verdens mest betydningsfulde metalbands.                                                                                                                                                                       Photo:Savas Karakaplan

 

For nogle var aftenens koncert et længe ventet gensyn, for andre var det første liveoplevelse med ”Roots” – men uanset hvad, så var det sjovt at opleve det gode gamle Sepultura, som jeg kender tilbage fra Brasilien i slutningen af 80’erne.

Sepultura-brødene viser her mere end tyve år efter den legendarisk udgivelse, at ”Roots” ikke er til at komme uden om. En musikalsk melting pot, der med perfektion og præcision formår at blande thrash med groove, dødsmetal med hardcore punk og fusionere det med et brasiliansk lydunivers, der kommer fra blandt andet trommer og berimbau, som traditionelle bruges i capoeira. For mig var det et kanonisk øjeblik, da Max Cavalera stillede sin guitar og begyndte at spille på det.

Pumpehuset var fyldt til bristepunktet, ”burning like hell”, fra det øjeblik brødene trådt ind på scenen med Roots Bloody Roots til de takkede af med samme nummer i hurtigere tempo (Fast Roots) som der står i deres setliste.

En stor masse med moderat og høj promille i blodet forvandlede området foran scene til en stor svedig og herligt aggressiv mosh, der i løbet af koncerten blev større og større, mere og mere intens, og passede perfekt til the Sepultura-way. Jeg vil vove at påstå, at med Return to Roots har Sepultura-brødrene sikret albummet ”Roots” par årtier endnu.

 

 

 

 

Tags: music photography review live concert

Please reload

nyheder

ENGAGE af-LYST med Søren Huss og Pernille Rosendahl

August 8, 2020

1/10
Please reload

Seneste indlæg

July 6, 2020

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© all rights reserved 2015 by Savas Karakaplan Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr