Queensrÿche i Amager Bio

September 6, 2016

 

 

 

 Temperaturen var allerede steget et par grader inden det legendariske progressive metal band Queensrÿche gik på scenen i den stuvende fulde sal i Amagerbio i fredags.

For først gang, efter Geoff Tates exit i 2012, gæstede Queensrÿche Danmark med deres ny forsanger Todd la Torre. Deres seneste anmelderroste album ”Condition Hüman” fra 2015 leder tilbage til tidligere Queensryche albums med sine tunge progressive lyde og signaturskift, flammende guitararbejde, digitale lydeffekter og dialog der drysses udover teksterne.

Queensrÿche udgav deres første album i 1984. De er af de første bands, der fusionerede 70'ernes progressive rock med heavy metal – en stil, der fik navnet "progmetal".

De slog for alvor igennem i 1988, med albummet "Operation Mindcrime" Sammen med albummet "Empire" fra 1990 anses disse to album som progmetal-klassikere. I fredags i Amagerbio, spillede de næsten kunne klassikere fra ”Mindcrime” til ”Empire” og et par enkelte numre fra deres seneste album

Uden behov for yderligere introduktion og i ægte Rock 'n' Roll stil med solbriller og læderjakke, gav Todd la Torre en fantastisk vokalpræstation hele vejen igennem.

De trofaste fans, der var mødt op, gav den gas og sang deres ”hearts out”, til hvert eneste nummer. Ikke mindste til ”Silent Lucidity”, som var et af aftenens højdepunkter.

”Jeg har fulgt Queensrÿche siden 80’erne, det er et fantastisk band”, siger en forventningsfuld gæst, der har sikret sig sin billet til denne aften et par måneder forinden. 

I lige så godt humør er to af Queensrÿches trofaste fans, som er kommet hele vejen fra Istanbul bare for at opleve aftenens koncert.  ”Det fantastisk ved det band, er vokalen, det har det altid været og jeg elsker deres ”clean sound,” siger en af fansene fra Istanbul.

Todd La Torres, som har været forsanger i bandet siden 2012 efter Tates komplicerede exit, stemme kan til forveksling minde om Tates under fx under ”Operation”. Hans vokal kom rent igennem alle sangene. Ømheden i hans stemme skar igennem lokalet og ramte de følsomme hjerter, der var mødt op. Kan man overhovet tale om en følsom progressiv metal koncert? Ja, det kan man sagtens.

Spørger man de trofaste fans, var det et perfekt line up, og koncerten skulle bare vare en time længere. Tilbage står jeg med en fornemmelse af at de ”metal heads” der var mødt op for at høre Queensrÿche i Amagerbio var af en følsom art. Selv om ”progmetals” storhedsperiode forløb fra midt 80’erne og toppede sidst i 90’erne, kan bands som Queensrÿche stadig trække fulde huse. Det skyldes ikke mindste deres trofaste fanskare, som anderkender Todd La Torres vokal som værende lige så god som Tates.

 

                                                     

Setlist

Guardian
Operation: Mindcrime
Best I Can
Damaged
The Killing Words
The Mission
Silent Lucidity
Empire
Eye9
Queen of the Reich
Jet City Woman
Take Hold of the Flame

Encore:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screaming in Digital
Eyes of a Stranger

 

 

 

 

 

photo:Savas Karakaplan

Tags: music photography review live concert

Please reload

nyheder

ENGAGE af-LYST med Søren Huss og Pernille Rosendahl

August 8, 2020

1/10
Please reload

Seneste indlæg

July 6, 2020

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© all rights reserved 2015 by Savas Karakaplan Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr